Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ BOMBĂ de la ASF: Cine nu are cod 'LEI' nu face tranzacţii financiare

ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atenționează toate entitățile care sunt implicate sau urmează să se implice în tranzacții financiare să-şi obțină la timp codurilor LEI (Legal Entity Identifier).  Fără respectivul cod, tranzacţiile financiare vor fi refuzate.

Citeşte şi: Prime şi sporuri FABULOASE pentru angajaţii Metrorex. Sumele DEPĂŞESC 35 de milioane de euro pe an

“LEI este un cod de identificare al entităților persoane juridice care sunt implicate în tranzacţii financiare. Acesta are 20 de caractere şi are la bază un standard global (ISO 17442) identificându-se, în mod unic și clar. Inițiativa creării codului LEI, gândită inițial ca o măsură de creștere a transparenței pe piața de produse financiare derivate, constituie o bază pentru evaluarea riscului micro și macro prudențial, pentru dezvoltarea strategiilor de supraveghere, fiind destinată creșterii acurateței datelor din piețele financiare, inclusiv pentru facilitarea adoptării unor măsuri adecvate în vederea reducerii riscului global, prevenirii și detectării abuzului de piață”, anunţă ASF.

În urma analizei realizate de (ASF) asupra gradului de conformare a entităților care activează pe piața de capital la obligațiile instituite de reglementările europene a rezultat faptul că, în prezent, un număr mic al entităților cu personalitate juridică din România a obținut codul LEI.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, CONTRAZIS de DIICOT în scandalul arhivei SIPA .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.