Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț bombă de la Kremlin, după ce presa a transmis că Putin a semnat anexarea regiunilor separatiste

bbc.com
Lugansk Doneţk Zaporijjea Herson ucraina harta

Administraţia de la Moscova a anunţat, vineri, că nu a stabilit încă dacă va anexa în totalitate regiunile ucrainene Herson şi Zaporojie sau doar zonele aflate deja sub ocupaţie rusă, în contextul în care preşedintele Vladimir Putin pregăteşte anexarea formală a patru regiuni.

"Urmează să clarificăm dacă Rusia va anexa în totalitate regiunile ucrainene Herson şi Zaporijie", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Monde.

Vladimir Putin a recunoscut joi seară independenţa regiunilor ucrainene Herson şi Zaporojie, iar vineri urmează să semneze decretele de anexare a acestor regiuni şi a regiunilor Doneţk şi Lugansk. Ceremonia de semnare a documentelor de anexare este programată la Kremlin la ora 15.00 (15.00, ora României).

După finalizarea procedurii de incorporare a acestor teritorii, prin votul Parlamentului, Moscova probabil va ameninţa cu o ripostă cu armament strategic în cazul oricărui atac asupra a ceea ce va considera teritoriul rus.

Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie şi Grupul G7 au condamnat vehement invazia militară rusă în Ucraina şi au impus sancţiuni masive împotriva Rusiei. Naţiunile Unite cer respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei. Occidentul nu a recunoscut anexarea Crimeei de către Rusia, produsă în 2014, şi a semnalat că nu va recunoaşte nici eventuala anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Administraţia Joseph Biden a reafirmat, miercuri, că nu va recunoaşte niciodată "tentativele ilegale şi nelegitime" ale Rusiei de a anexa regiuni din Ucraina, iar Uniunea Europeană pregăteşte o nouă serie de sancţiuni. Ucraina a anunţat că va continua acţiunile pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.