Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț care dă fiori la nivel mondial: Rusia, China și Iranul, exerciții militare comune

forțele navale

China, Rusia şi Iranul vor începe vineri exerciţii navale comune, a declarat un oficial pentru relaţiile publice ale armatei iraniene agenţiei ISNA, preluată joi de Reuters.

Manevrele denumite "2022 Marine Security Belt" vor se vor desfăşura în nordul Oceanului Indian. Este al treilea exerciţiu de acest tip efectuat în comun de cele trei ţări începând din 2019, a reamintit Mostafa Tajoldin, afirmând că acestea vor continua şi pe viitor, informează Agerpres. 

De la începutul mandatului său, în iunie anul trecut, preşedintele iranian Ebrahim Raisi a urmat o politică de orientare către est, pentru a întări relaţiile Teheranului cu Moscova şi Beijingul, observă Reuters. Iranul a aderat în septembrie la Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai, structură pentru securitatea Asiei Centrale condusă de China şi Rusia. Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, a făcut o vizită în China săptămâna trecută, iar Raisi s-a întâlnit miercuri la Moscova cu omologul său rus, Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.