Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANUNŢ CCR face selecţie pentru un post cheie

www.ccr.ro
CCR

Curtea Constituţională anunţă desfășurarea unei selecții pentru numirea a secretarului general, post cheie în instituţie fiind ordonatorul de credite. Este a patra selecţie organizată pentru acest post, rămas vacant din decembrie 2017. Potrivit prevederilor legale, numirea secretarului general se face de către Plenul Curții Constituţionale.

În vederea înscrierii la selecție, persoanele interesate vor prezenta, până în 27 septembrie 2019, un dosar de participare. Potrivit calendarului de desfăşurare a selecţiei, după parcurgerea etapelor, .rezultatele finale ale selecției vor fi afişate în 11 octombrie

Pentru a putea fi numit în această funcție, persoana interesată trebuie să aibă pregătirea profesională și experiență practică pentru exercitarea, în principal, a atribuțiilor de ordonator de credite, precum și experiență managerială relevantă și să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: să aibă cetăţenia română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu; să fie licenţiat în drept; să nu aibă antecedente penale sau cazier fiscal şi să se bucură de o bună reputaţie; să cunoască limba română, limba engleză și/sau limba franceză; să fie  apt, din punct de vedere medical şi psihologic, pentru exercitarea funcţiei; să aibă o vechime totală în muncă de cel puțin 12 ani, dintre care cel puțin 6 ani în profesii din domeniul juridic și 5 ani într-o funcție de conducere (vechimile solicitate trebuie împlinite până cel târziu la data depunerii dosarului de participare); să nu fi fost destituit dintr-o funcţie sau să nu îi fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 5 ani; să nu fi fost lucrător sau colaborator al Securității, în sensul Ordonanței de urgență a Guvernului nr.24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, să nu facă parte din niciun partid politic, formaţiune sau alianţă politică și nici să nu fi fost sau nu este lucrător operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informaţii.

Evaluarea pentru selecția în vederea numirii, de către Plenul Curții Constituționale, a secretarului general al Curții Constituționale, constă în următoarele etape suuccesive: a) selecţia dosarelor de participare; b) verificarea cunoștințelor practice de operare pe calculator; c) verificarea privind cunoașterea unei limbi străine (la alegere dintre engleză și franceză); d) interviu.

Comisia de evaluare este formată din membrii Plenului Curții Constituționale, fiind asistată de prim-magistratul-asistent, în calitate de secretar al comisiei.

Rezultatele selecţiei dosarelor de participare se consemnează într-un proces-verbal întocmit de prim-magistratul-asistent și se afişează la sediul și pe site-ul Curții Constituționale cu menţiunea "admis" sau "respins", însoţite, după caz, de motivul respingerii dosarului de participare, în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor.

Participanții declarați admiși la etapa eliminatorie a selecției dosarelor se pot prezenta la toate celelalte etape ale selecției pentru numirea secretarului general al Curții Constituționale.

Interviul (d) are loc în fața Plenului Curții Constituționale și constă în prezentarea propriului plan managerial depus la dosar, precum și în răspunsurile la întrebările tematice adresate de membrii Plenului pentru verificarea cunoștințelor teoretice de specialitate. Este selectat participantul care întrunește votul majorității membrilor Plenului.

Calendarul de desfăşurare a evaluării pentru selecţia în vederea numirii, de către Plenul Curții, a secretarului general al Curții Constituționale 1. Afişare anunţ: 29 iulie 2019; 2. Dată limită depunere dosare: 27 septembrie 2019, ora 15:00; 3. Afişare rezultate selecţie dosare: 2 octombrie 2019, ora 16:00; 4. Verificarea privind cunoașterea unei limbi străine și a cunoștințelor practice de operare pe calculator: 4 octombrie 2019, ora 10:00; 5. Interviul: 8 octombrie 2019 (ora va fi comunicată ulterior participanților admiși); 6. Afişare rezultate finale ale selecției: 11 octombrie 2019, ora 14:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.