Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ crucial al lui Dodon despre viitorul Moldovei:'Actualul sistem electoral nu va mai exista'

kremlin.ru
dodon

Actualul sistem electoral din Basarabia nu va mai exista, a anunţat președintele Igor Dodon. „Sistemul electoral care este acum nu va mai fi. Acest sistem pleacă în istorie. Va fi sistemul propus de mine sau cel propus de Vlad Plahotniuc. Noi am propus ca din numărul total de deputaţi, jumătate să fie aleşi pe liste de partid, iar cealaltă pe circumscripţii electorale. Aceasta ar permite accederea în Parlament a liderilor de opinii, etnii, regiuni şi de a rezolva anumite lacune. Desigur, nu trebuie să admitem proiectul uninominal”, a declarat Igor Dodon, conform „Moldova 1”.

Președintele Moldovei susține că votul uninominal va fi doar opțiunea Partidului Democrat din Moldova. „De ce au venit ei cu această propunere? Pentru că toate partidele care au fost la guvernare în ultimii cinci-şapte ani, conform tuturor sondajelor, nu mai trec în următorul Parlament. PDM se află la limita trecerii în următorul Legislativ şi înţelegând acest lucru, propune schimbarea în uninominal, crezând că astfel va reuşi. Considerăm că nu trebuie schimbat sistemul electoral de vot în funcţie de ambiţiile unui partid politic”, a menționat președintele.

Igor Dodon a spus că se va adresa partenerilor externi în vederea neadmiterii promovării votului uninominal în Republica Moldova, iar în cazul în care proiectul PDM va fi votat, şeful statului va îndemna la boicotarea alegerilor şi la proteste în masă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.