Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț crucial făcut de NATO: 'Aliații livrează Ucrainei sisteme antiaeriene. Rusia nu trebuie subestimată'

Miniştrii de Externe din statele NATO au stabilit să menţină susţinerea militară pentru Ucraina, inclusiv prin furnizarea de sisteme antiaeriene, şi să intensifice asistenţa destinată populaţiei în contextul iernii, anunţă secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează Mediafax.

Miniştrii de Externe din statele NATO au discutat despre "cele mai urgente nevoi ale Ucrainei" şi despre "susţinerea pe termen lung", a afirmat Jens Stoltenberg, potrivit agenţiei MEDIAFAX, în conferinţa de presă organizată la finalul reuniunii miniştrilor de Externe din ţările NATO, desfăşurată la Bucureşti.

"Ucraina a înregistrat câştiguri semnificative, dar nu trebuie să subestimăm Rusia. Rachetele ruse şi dronele continuă să atace oraşe ucrainene, populaţia civilă şi infrastructura esenţială, provocând suferinţă umană intensă în contextul instalării iernii. Miniştrii de Externe din NATO au evocat clar că este esenţială continuarea susţinerii noastre militare pentru Ucraina, în special prin sisteme antiaeriene suplimentare. Aliaţii au anunţat şi contribuţii suplimentare în cadrul Pachetului complet de asistenţă, oferind Ucrainei asistenţă non-letală, inclusiv combustibili şi generatoare", a subliniat Jens Stoltenberg.

Continuarea sprijinului militar pentru Ucraina este esenţial, în special în ceea ce priveşte apărarea antiaeriană, a spus şeful NATO.

El a mai afirmat că aderarea Finlandei şi Suediei la NATO este aproape finalizată. "Este momentul să le primim ca membri deplini ai Alianţei", a declarat Stoltenberg.

În privinţa Chinei, Stoltenberg a spus că NATO nu vede Beijingul ca un adversar şi va discuta cu acesta atunci când este în interesul Alianţei, dar a atras atenţia că trebuie redusă dependenţa de China şi diminuate vulnerabilităţile.

În încheiere, el a mulţumit României pentru "excelenta găzduire" a reuniunii de la Bucureşti. "Acest lucru arată angajamentul puternic al României faţă de NATO", a mai afirmat Stoltenberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.