Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de la DNA: Şi-a recunoscut vinovăţia

dna

Procurorii DNA au obţinut un acord de recunoaştere a vinovăţiei într-un dosar de trafic de influenţă pe lângă judecători. Anchetatorii au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului ZAHARIA CONSTANTIN-VALENTIN, cercetat în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Vezi AICI detalii despre dosarul în care a fost reţinut Constantin-Valentin Zaharia!

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii iulie 2014, inculpatul Zaharia Constantin Valentin a înlesnit atât promisiunea și oferirea de către o persoană trimisă în judecată, de sume de bani către un avocat, cu promisiunea că acesta din urmă, va interveni la judecătorul învestit cu soluționarea fondului cauzei pentru pronunțarea unei soluții favorabile.

În aceeaşi perioadă, inculpatul Zaharia Constantin Valentin a înlesnit pretinderea şi acceptarea promisiunii de către avocatul respectiv, a unor sume de bani de la persoana trimisă în judecată, facilitând discuţiile purtate de aceştia în acest scop, atât prin intermedierea întâlnirii dintre cei doi, cât şi prin prezentarea avocatului respectiv ca având „relații” la instanțele de judecată.

În prezența apărătorului ales, inculpatul Zaharia Constantin-Valentin a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei stabilite, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, precum și că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Sector 5 Bucureşti.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 4.000 lei, depusă la bancă pe numele inculpatului Zaharia Constantin-Valentin, în vederea garantării executării cheltuielilor judiciare.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Zaharia Constantin-Valentin împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.