Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de ultimă oră al lui Nicuşor Dan: Ce se întâmplă cu Uniunea Salvaţi România

nicusor dan urne

Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a precizat, luni seara, că Uniunea Salvaţi România a fost deja înfiinţată la tribunal în urmă cu trei-patru luni şi că urmează să aibă loc un proces de fuziune al acestei formaţiuni cu USB.

 

"Din punct de vedere tehnic, am înfiinţat acest vehicul. El există înfiinţat la Tribunalul Bucureşti. Deci, va fi un proces de fuziune. (Am înfiinţat Uniunea Salvaţi România, n.r) în urmă cu trei-patru luni", a spus el, la B1Tv.

 

Liderul USB a menţionat că Uniunea Salvaţi România a fost luată în calcul şi ca variantă de sprijin pentru mici partide înfiinţate în ţară, dar că nu a mai fost timp pentru a pune în practică această idee.

 

"Era iunie 2015, am început demersurile pentru a înfiinţa USB şi deja de atunci - discutând care ar trebui să fie numele - ni s-a spus: Numele ar trebui să fie Salvaţi Bucureştiul, pentru că aveţi deja notorietate şi ar fi păcat să o pierdeţi, iar dacă înfiinţaţi USB, nu ar strica să aveţi şi Salvaţi România pentru dezvoltări ulterioare. Din motive logistice, nu le-am făcut concomitent. Aveam asta în cap, să o facem. Şi la un moment dat, am grăbit procesul, tocmai ca să îi ajutăm pe oamenii care erau prin diverse oraşe şi aveau probleme cu înfiinţarea partidelor lor. Dar nici noi nu am reuşit să fim suficient de rapizi, ca să le dăm oportunitatea asta. Atunci, a rămas îngheţat proiectul şi l-am scos acum pentru parlamentare", a explicat el.

 

Nicuşor Dan a menţionat că în ultimele 24 de ore a primit aproximativ o sută de e-mailuri din ţară de la oameni sau grupuri care vor să facă parte din USR.

 

Referindu-se la preşedintele Klaus Iohannis, liderul USB a reiterat că unul dintre lucrurile pe care i le-a reproşat şefului statului a fost că "pe chestiuni esenţiale" nu a adus la aceeaşi masă atât partidele parlamentare, cât şi reprezentanţi din societatea civilă, conform Agerpres.

 

"Este unul dintre lucrurile pe care eu le aştept de la Klaus Iohannis: pe subiecte importante să aducă foarte mulţi actori la masă şi, evident, avem disponibilitatea de a sta la acea masă", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.