Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de ultimă oră al MAE în privinţa incidentului din Irlanda de Nord: Ce anunţă autorităţile

mae ministerul afacerilor externe logo antent

La data de 30 septembrie, în jurul prânzului, în localitatea Antrim din Irlanda de Nord, a avut loc un incident motivat de ură. O femeie de origine română a fost atacată cu pietre şi agresată verbal de un grup de tineri în uniforme de şcoală.

Din datele obţinute până la acest moment, tinerii agresori au fost identificaţi şi aceştia urmează să presteze muncă în folosul comunităţii. Unul dintre aceştia, împreună cu familia, a mers şi a cerut scuze victimei. Ambasada României la Londra a contactat victima şi a asigurat-o de întreg sprijinul autorităţilor române şi, totodată, de faptul că va conlucra cu autorităţile locale în vederea reducerii riscului unor incidente similare.

Menţionăm faptul că în ultima perioadă au fost semnalate mai multe astfel de incidente în Irlanda de Nord, acestea nefiind îndreptate însă exclusiv împotriva cetăţenilor români; ţinte ale atacurilor au fost cetăţeni slovaci, polonezi, chinezi şi de alte naţionalităţi.

Ambasada României la Londra işi exprimă regretul faţă de incident şi condamnă acest fel de acţiuni îndreptate împotriva cetăţenilor români din Marea Britanie. Totodată, îndeamnă cetățenii români, care au cunoștință de astfel de incidente, să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi misiunea diplomatică a României în Marea Britanie, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.