Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al procurorilor: Încă un cadru medical s-a ales cu dosar penal

justitie procurori

Procurorii Parchetului Judecătoriei Topoloveni anunţă că un asistent medical este vizat de un dosar penal, după ce ar fi refuzat izolarea preventivă la locul de muncă. De la instituirea stării de urgenţă, mai mulţi medici şi asistenţi medicali s-au ales cu dosare penale. În acelaşi timp, sute de cadre medicale sunt infectate cu noul virus, unul din opt cazuri de COVID-19 în ţara noastră fiind un cadru medical.

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni a fost înregistrat la data de 16.04.2020 un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prevăzută de art. 352 alin. 2 din Codul penal, ca urmare a sesizării formulate de Direcția de Sănătate Publică Argeș.

În esență, s-a sesizat faptul că la data de 12.04.2020 un asistent medical al unei unități de asistență a persoanelor vârstnice din com. Călinești, jud. Argeș a refuzat izolarea preventivă la locul de muncă, aspect care ar putea avea ca urmare răspândirea unor boli infectocontagioase (SARS-CoV-2).

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie", anunţă procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.