Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de ultimă oră al PSD: Vineri ar putea fi validaţi candidaţii la locale pentru Bucureşti

psd sigla

Social-democraţii se reunesc vineri în Comitetul Executiv Naţional, în cadrul şedinţei urmând să fie discutate şi, cel mai probabil, validate candidaturile pentru Primăria Capitalei şi pentru sectoare. PSD are încheiate protocoale privind alegerile locale cu ALDE şi UNPR.

Conform unor surse din PSD, pentru sectorul 1 este vehiculat numele Laurei Chiriac (ALDE), iar la sectorul 2 candidatul cu cele mai mari şanse ar fi actualul primar, Neculai Onţanu (UNPR). La sectorul 3, ar putea rămâne primarul Robert Negoiţă (PSD), în timp ce la sectorul 4 este vehiculată varianta unui candidat din partea ALDE. Social-democraţii vor avea candidat la sectorul 5, potrivit aceloraşi surse, cele mai vehiculate nume fiind cele ale deputaţilor Dumitru Chiriţă şi Daniel Florea. La sectorul 6, ar putea fi susţinut un independent. În ceea ce priveşte Primăria Generală a Capitalei, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea recent că senatorul Gabriela Firea are "o şansă foarte mare" să fie candidatul partidului, dar a menţionat că şi alţi doi social-democraţi îşi doresc acest lucru, senatorii Eugen Teodorovici şi Şerban Nicolae. "Gabriela Firea are o şansă foarte mare. (...) În opinia mea, Gabriela Firea are prima şansă, dar sunt şi alţi colegi care doresc să îşi asume această candidatură şi va fi o discuţie deschisă, transparentă şi foarte cinstită despre şanse reale", a spus Dragnea recent.

El preciza atunci că, până la convocarea Comitetului Executiv Naţional, se va face încă o cercetare sociologică ce va fi analizată şi în funcţie de care se va lua o decizie finală. Preşedintele PSD a precizat că a făcut propuneri pentru intrarea în cursa electorală unor colegi care au fost "într-un Guvern performant", care ar fi putut prezenta "un proiect de guvernare", dar care au declinat "ofertele". Despre posibilitatea susţinerii unui candidat din afara partidului, preşedintele social-democraţilor a spus că ideea a fost luată în calcul, dar, din punctul lui de vedere, un independent nu îşi poate pune în practică proiectele dacă nu este susţinut de Consiliul General. La finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD de săptămâna trecută, Liviu Dragnea a anunţat că în cadrul CExN se va decide în privinţa candidaturilor pentru Bucureşti.

"În Comitetul Executiv Naţional vom lua o decizie. Deci, candidaturile pentru Primăria Capitalei (şi primăriile de sector - n.r.) vor fi validate în Comitetul Executiv Naţional, unde vor fi prezentate măsurătorile respective. (...) Decizia în CExN se ia prin vot. O să decidem atunci dacă votăm în bloc sau dacă votăm pentru fiecare candidat", a declarat preşedintele PSD. Preşedintele PSD are şi un avertisment pentru toţi candidaţii. "Obligaţia majoră a componentei financiare din fiecare organizaţie este să urmărească respectarea legii pentru că, dacă după alegeri, instituţiile care verifică, şi vor verifica, Autoritatea Electorală Permanentă şi Curtea de Conturi, dacă găsesc nereguli, pot invalida candidaturi, iar aici nu există dubii", a declarat Dragnea, la Buzău, săptămâna aceasta, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.