Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de ultimă oră de la Autoritatea Electorală înaintea alegerilor: Ce se întâmplă cu Diaspora

AEP

Anunţ de ultimă oră al celor de la Autoritatea Electorală Permanentă înaintea alegerilor de la finalul acestui an. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) face următoarele precizări în legătură cu numărul total de cetățeni români cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în străinătate și comunicat Biroului Electoral Central în data de 17 septembrie 2016:

Citește și: BOMBĂ Copilul lui Alex Velea cu Antonia va purta numele soțului artistei

Din totalul de 609.962 de cetățeni români înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în afara țării, datele referitoare la un număr 600.290 reprezintă importul de la Direcția Generală de Pașapoarte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în evidențele căreia aceștia sunt trecuți cu domiciliul în străinătate, având pașapoarte CRDS, (cu mențiunea „domiciliu în străinătate”) și figurând automat în Registrul electoral ca cetățeni români cu drept de vot în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Citește și: Vitamina D ar putea fi folosită în tratarea diabetului

Diferența de 9.672 o reprezintă cetățenii români cu domiciliul în România și reședința în afara țării. Dintre aceștia, 6.937 au optat pentru votul prin corespondență, iar 2.735pentru votul la o secție de votare din apropierea locuinței. Facem precizarea că fiecare cetățean român figurează o singură dată în Registrul electoral. Autoritatea Electorală Permanentă ține să sublinieze că speculațiile vehiculate în spațiul public privind un presupus risc de fraudare a alegerilor în diaspora sunt neîntemeiate și căorice tentativă de vot multiplu va fi împiedicată de Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, care va fi utilizat și în secțiile de votare din străinătate, conform unui comunicat de presă.

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre insolvența RADET: 'Apa caldă și căldura vor fi ASIGURATE'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.