Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ: deblocare de 33 de milioane de euro pentru România

euro

Anunţ de ultimă oră. În cadrul întâlnirilor avute de către Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), în ultimele 4 luni, una dintre problemele aduse în atenţia decidenţilor de către Preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale MERIDIAN şi Vicepreşedinte al CNMR, domnul Ion Popescu, a fost aceea a pericolului siturilor miniere din România şi nevoia imediată de fondurile europene în scopul închiderii, conservării şi ecologizării acestora.

În acest scop, CNMR a solicitat şi a participat la întâlniri cu ministerele responsabile, s-au creat comisii mixte de lucru, s-au căutat soluţii cu privire la accesarea fondurilor europene pentru proiectele retrospective din Programul Operaţional Structural Mediu 2007-2013 şi s-au găsit.

În urma conlucrării cu Ministerul Fondurilor Europene, AM POS Mediu, Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, din 18 noiembrie a fost anunţat că pentru Aplicaţia de finanţare 1 – POS Mediu 2007-2013 – obiective rămase pentru finanţare în cadrul proiectelor retrospective din POS Mediu 2007-2013 – va fi alocată deîndată suma de 9.156.155 euro.

Această sumă este destinată pentru următoarele obiective miniere: în Zona Vest pentru Minele Bărbăteni şi Baia de Aramă, iar în Zona Nord pentru Minele Bolduţ Superior, Borşa Iaz D2 şi Cavnic.

De asemenea, în cadrul discuţiilor au fost identificate noi obiective miniere care îndeplinesc condiţiile de finanţare în cadrul proiectelor retrospective POS Mediu 2007 – 2013.

Astfel, peste 23 de milioane de euro vor fi alocate, până la sfârşitul acestui an, şi pentru Aplicaţia de finanţare 2 – POS Mediu 2007-2013, următoarelor obiective miniere: în Zona Vest pentru Minele Altan Tepe, Brad, Iazurile de decantare Ribiţa Curteni, Rovina , precum şi în Zona Nord pentru Minele Borşa Iaz Novăţ, Rodna Iaz Valea Glodului şi Băiuţ Iaz Bloaja.

Membrii CNMR mulţumesc şi pe această cale pentru dialogul şi implicarea de un profesionalism aparte de care au dat dovadă Ministerul Fondurilor Europene şi celelalte ministere responsabile în parteneriat cu CNMR în găsirea celor mai bune soluţii de finanţare pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din zonele în care minele au fost lăsate la voia întâmplării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.