Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ important de la MAI: Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operaţională

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operaţională marţi, când a avut loc prima şedinţă de lucru, în prezenţa secretarului de stat în MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre este un organism consultativ din care fac parte reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în gestionarea diferitelor tipuri de risc, dar şi organizaţii nonguvernamentale, instituţii culturale, ştiinţifice, sindicale şi alţi reprezentanţi ai societăţii civile.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, scopul platformei este acela de a reduce mortalitatea şi numărul persoanelor afectate de dezastre, reducerea pierderilor economice şi daunelor asupra infrastructurii critice. Un alt obiectiv foarte important este creşterea accesului populaţiei la sisteme de avertizare timpurie în cazul producerii unor dezastre.

Prin operaţionalizarea platformei se asigură îndeplinirea obligaţiilor asumate de România la Conferinţa Mondială pentru Reducerea Dezastrelor din Japonia ca parte semnatară a Declaraţiei de la Hyogo şi alinierea la bunele practici ale celor 83 de state care au constituite platforme naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.