DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Anunț important pentru românii din Austria

proteste viena
Ambasada Romaniei la Viena, anunta pe pagina de facebook:
Vă informăm că guvernul austriac oferă posibilitatea obținerii unui ajutor financiar prin Härtefall-Fonds (Fondul pentru Situații Dificile - FSD) pentru lucrătorii independenți/alte entități care nu mai realizează venituri din cauza pandemiei COVID19. Aceștia pot primi câte o subvenție, o singură dată. Această subvenție nu trebuie returnată și este scutită de taxe și impozite.
În prima fază de implementare se acordă fiecărei entități/fiecărui lucrător independent care întrunește criteriile stabilite prin lege o sumă pentru o perioadă de maximum 3 luni: (1) Cei cu un venit net anual sub 6.000 euro/an vor primi o subvenție de 500 euro/lună. (2) Cei cu un venit net anual peste 6.000 euro/an vor primi o subvenție de 1.000 euro/lună.
În a doua fază de implementare (după Paștele catolic), se poate acorda o subvenție de până la 2.000 de euro/lună. Subvenția primită este în funcție de valoarea încasărilor/veniturilor pierdute ca urmare a situației de criză generată de pandemia Covid-19.
Suma maximă plătită în cele două faze ale programului nu poate depăși 6.000 de euro/entitate.
! Sunt eligibile pentru a solicita sumele alocate prin FSD:
- întreprinderile individuale (Ein-Personen-Unternehmen) (de ex. îngrijitoarele -PersonenbetreuerInnen);
- întreprinderile mici (cu până la 10 angajați și cifră de afaceri de maximum 2 milioane euro);
- acționari care sunt asigurați obligatoriu în cadrul GSVG/FSVG;
- lucrătorii independenți asigurați obligatoriu în cadrul GSVG, precum: artiști, jurnaliști, scriitori, lectori, experți, fizioterapeuți, asistenți medicali, moașe etc;
- profesii liberale, precum: medici veterinari, notari, avocați, ingineri civili, medici, farmaciști, etc.;
În momentul în care autoritățile austriece analizează cererea și stabilesc faptul că sunt întrunite toate condițiile prevăzute de lege, solicitantul va primi o înștiințare prin e-mail, iar suma de bani care reprezintă ajutorul acordat prin FSD este transferată în contul bancar furnizat de solicitant.
Toate informațiile prezentate mai sus au caracter general, situația fiecărui lucrător independent / antreprenor având particularitățile ei. Pentru informații specifice și cazuri particulare, puteți să solicitați sprijin Camerei de Comerț din Austria (WKO) - date de contact:
Telefon: 0043 5 90 900
Fax: 0043 5 90 900 250
E-mail: office@wko.at

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.