Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ îngrijorător al autorităţilor: Salah Abdeslam era pregătit de noi atentate

armata bruxelles alerta terorista

Salah Abdeslam, arestat vineri în cartierul bruxellez Molenbeek, ''era pregătit să repete ceva'' la Bruxelles după ce a participat la atentatele de la Paris din 13 noiembrie anul trecut, soldate cu 130 de morţi şi câteva sute de răniţi, a afirmat duminică ministrul de externe belgian, Didier Reynders, potrivit AFP.

''Primele comentarii venind dinspre Salah Abdeslam ieri (sâmbătă) erau că el voia să meargă la Stade de France şi că urma să se arunce în aer, dar nu a mai făcut acest lucru. O altă informaţie este că era pregătit să repete ceva la Bruxelles'', a spus Didier Reynders într-o conferinţă organizată la Bruxelles de institutul american German Marshall Fund. Încarcerat în prezent la închisoarea din Bruges, Salah Abdeslam a fost audiat la nou sâmbătă după-amiază de un judecător de instrucţie la sediul poliţiei federale de la Bruxelles.

Personaj-cheie al atentatelor celor mai grave comise vreodată în Franţa, Abdeslam este vizat din 24 noiembrie 2015 de un mandat de arestare european emis de un judecător francez, ceea ce ar trebui să faciliteze predarea sa justiţiei din Franţa. Mandatul de arestare european permite evitarea procedurii internaţionale standard, extrădarea, care este de multe ori prea complicată şi nesigură, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.