Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț îngrijorător de la serviciile americane de informații despre Siria

obama

'Considerăm că elemente ale programului de arme biologice siriene au trecut la stadiul de cercetare şi de dezvoltare şi că Siria este fără îndoială capabilă să desfăşoare o producţie limitată', a precizat Clapper, într-o mărturie scrisă transmisă Comisiei pentru informaţii a Senatului SUA.

Este pentru prima dată când un înalt responsabil american evocă deschis potenţiala ameninţare reprezentată de armele biologice ale regimului lui Bashar al-Assad.

Comunitatea internaţională s-a cantonat în acest stadiu în a face presiune asupra regimului pentru ca acesta să renunţe la stocul de arme chimice. Aceste arme, folosite în mai multe rânduri de la începutul conflictului, ar urma să fie distruse până la 30 iunie.

Cele 16 agenţii americane de informaţii, care sunt reunite sub coordonarea DNI, consideră că Damascul 'nu a reuşit să militarizeze agenţi biologici', ceea ce presupune a le stoca în bombe sau în rachete care ar asigura dispersia lor prin explozie.

'Însă Siria deţine arme convenţionale care ar putea fi modificate pentru a răspândi agenţi biologici', a atras atenţia Clapper, care nu a precizat câte arme biologice sau ce tip de agenţi ar deţine Damascul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.