Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț îngrijorător din partea președintelui din Finlanda: ce urmează în Europa

youtube
criza economica, economie

Președintele finlandez Sauli Niinistö crede că țările UE se vor confrunta cu o recesiune economică din cauza conflictului din Ucraina, a declarat el duminică într-un interviu acordat ziarului Maaseudun Tulevaisuus.

"Cetățenii Finlandei și ai altor țări din UE vor trebui să se obișnuiască cu faptul că economia nu va mai crește de la an la an. Acest lucru poate afecta negativ unitatea Europei, pe măsură ce dezvoltarea se oprește brusc, iar numărul provocărilor crește", a spus politicianul.

Potrivit acestuia, în această privință, "sarcinile cheie sunt autosuficiența Finlandei în domeniul securității, în ciuda procesului de aderare la NATO și independența sa în furnizarea de hrană populației".

Niinistö a adăugat că astăzi este important să se ia în considerare "riscul escaladării conflictului din Ucraina". El nu a precizat cum ar putea escalada situația, dar a subliniat că "îngrijorarea este cu siguranță împărtășită în alte țări". "Starea relațiilor dintre Rusia și Occident, în special între Rusia și Finlanda, va depinde, de asemenea, de evoluția situației din Ucraina", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.