Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ istoric al armatei ruse: Întreg teritoriul Siriei a fost eliberat de luptătorii Statului Islamic

moscow times
rusia, militar, siria

Misiunea armatei ruse în Siria s-a încheiat şi teritoriul sirian este 'eliberat în totalitate' de luptătorii grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunţat joi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP. 'Misiunea armatei ruse de a învinge gruparea teroristă SI s-a încheiat', a anunţat ministerul rus în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că 'în prezent nu mai există nicio localitate sau regiune din Siria sub controlul Statului Islamic'.

'Teritoriul sirian este complet eliberat de luptătorii acestei organizaţii teroriste', a spus generalul Serghei Rudskoi, un oficial din cadrul Statului Major al armatei ruse, în cadrul conferinţei de presă.

Potrivit generalului Rudskoi, în ultimele zile au avut loc lovituri aeriene 'fără precedent' în regiunea Bukamal, ultima localitate importantă aflată sub ocupaţia SI, avioanele ruse efectuând zilnic peste 100 de zboruri şi 250 de lovituri. Forţele speciale ruse au fost de asemenea active, ghidând loviturile aeriene şi 'distrugând cei mai odioşi lideri ai grupurilor de combatanţi în spatele liniilor inamice', a spus el.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Statul Islamic controlează în continuare 8% din provincia Deir Ezzor (est), conform Agerpres. Se bănuieşte că 'grupuri de sabotori ale SI' ar mai acţiona, însă vor fi combătute de trupele siriene, a adăugat generalul rus, precizând că 'contingentul rus îşi va concentra eforturile pentru a oferi ajutor poporului sirian pentru instituirea păcii'.

Rusia a anunţat deja pe 21 noiembrie sfârşitul 'fazei active a operaţiunii militare' în Siria, unde armata rusă intervine în sprijinul regimului Bashar al-Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.