Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ SURPRINZĂTOR în SUA. Unul dintre cei mai virulenţi critici ai lui Trump şi-a depus DEMISIA

AP
Walter Shaub

Directorul Biroului american de etică guvernamentală Walter Shaub, care l-a criticat pe preşedintele american Donald Trump, şi-a anunţat joi demisia, cu şase luni înainte de încheierea mandatului său, relatează AFP, potrivit agerpres.

În ianuarie, Shaub considera insuficiente măsurile anunţate de către Trump pentru a împiedica eventuale conflicte de interese între preşedinţia sa şi afacerea sa de familie. Liderul american s-a limitat doar să delege controlul Trump Organization fiilor săi Eric şi Donald Jr., dar a refuzat să-şi cedeze părţile.

Cifrele halucinante care se învârt în jurul Summit-ului G20. 'Bine aţi venit în IAD!' - Violenţele stradale cuprind oraşul Hamburg

În scrisoarea sa de demisie, Shaub nu evocă direct motivele plecării sale din funcţie, dar declară separat că, ''odată cu administraţia actuală, a devenit evident faptul că este necesară o întărire a regulilor etice'', se afirmă într-un comunicat al organizaţii neguvernamentale căreia el i se va alătura.

Casa Albă a anunţat că a acceptat demisia lui Shaub şi a afirmat că preşedintele Trump va numi ''rapid'' un succesor.

Shaub a afirmat că măsurile anunţate de Trump pentru a se distanţa de ''imperiul'' său sunt insuficiente. Ele ''nu corespund normelor actuale, cu care s-au conformat cele mai bune persoane şi pe care el le-a numit şi cu care s-au conformat toţi preşedinţii de patru decenii. Fiii săi îi conduc în continuare afacerile şi, desigur, el ştie ce deţine'', a declarat Shaub.

În februarie, Shaub făcea apel la Casa Albă să ia măsuri împotriva consilierei prezidenţiale Kellyanne Conway pentru că a determinat promovarea liniei de modă a Ivankăi Trump, fiica cea mare a preşedintelui, în cursul unei discuţii la televiziunea americană.

Mexic: 28 de deţinuţi au murit într-o închisoare din Acapulco în urma unei înfruntări între grupări rivale

Walter Shaub, numit de către Barack Obama şi reconfirmat în funcţie în ianuarie 2013 pentru o perioadă de cinci ani, urmează să-şi părăsească postul pe 19 iulie. El se va alătura asociaţiei asociaţiei Campaign Legal Center, specializată în probleme referitoare la alegeri şi la transparenţa finanţării electorale.

''Office of Government Ethics'', înfiinţat în 1978, după scandalul politic Watergate, are ca misiune de a le acorda asistenţă responsabililor administraţiei fiscale, şi îndeosebi guvernului, pentru a respecta legile privind conflictele de interese, formulând recomandări şi avize, dar nu are putere de a da sancţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.