Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ-SURPRIZĂ a lui Tăriceanu: George Maior, audiere publică în Senat

realitatea.net
Calin Popescu Tariceanu

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că George Maior, fost șef al SRI și actual ambasador în SUA, va fi audiat miercuri, în comisia de Politică Externă, ședința urmând să fie cel mai probabil una publică.

"Miercuri, la ora 13.00, Comisia de politica externa a Senatului l-a solicitat pe ambasadorul Romaniei la Washington, domnul Maior George, sa se prezinte in fata comisiei pentru a da o serie de explicatii, pentru a ne oferi un tablou mai larg in legatura cu activitatea domniei sale de Ambsador, cu declaratiile din ultima vreme, care au starnit o serie de intrebari si anumite ingrijorari si nemultumiri, pentru ca ele pot sa afecteze in mod serios parteneriatul strategic intre Romania si SUA. Noi nu suntem Comisia de supraveghere a activitatii SRI. Noi il invitam pe domnul Maior in calitate de ambasador si nu de fost sef al SRI. Este o premiera aceasta ipostaza inedita care va avea loc, in care comisia de politica externa a hotarat sa se puna, pentru ca din pacate in perioada moderna a parlamentarismului unele comisii au avut activitate superficiala", a declarat Tăriceanu la Antena 3.

Tăriceanu a mai precizat că a existat o intervenţie a MAE care a solicitat amânarea audierii, însă preşedintele Comisiei de politică externă a refuzat. "A existat o interventie pe canalul MAE pe care s-a solicitat amanarea cu o saptamana a audierii. Presedintele comisiei a transmis MAE ca aceasta amanare nu este posibila", a mai precizat preşedintele Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.