Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ-SURPRIZĂ al unui vicepreşedinte PSD: Când va intra în vigoare noul Cod Penal

codul penal

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat miercuri că că modificările Codul penal abia spre sfârşitul acestui an, având în vedere sesizarea la CCR pe care opoziţia a anunţat că o va depune, vacanţa CCR şi posibilitatea sesizării şi cererii de reexaminare a preşedintelui.

"Procedural, înţeleg că astăzi (miercuri-n.r.) au anunţat colegii din opoziţie că vor sesiza CCR. Din câte ştiu eu CCR are o perioadă de vacanţă (...) este de presupus că dacă s-ar constata încălcări ar putea reveni în sesiunea ordinară din septembrie în discuţia celor două Camere. Rămâne să vedem dacă preşedintele va uza şi el de sesizarea CCR şi de mecanismul cererii de reexaminare. Părerea mea este că undeva spre sfârşitul anului ar putea să intre în vigoare (noul Cod penal-n.r.)", a afirmat Adrian Ţuţuianu în Parlament, potrivit Mediafax.

Vezi şi: Top 3 mituri despre uleiul de motor și de ce să NU le crezi

Senatorul PSD a precizat că poziţia preşedintelui României, Klaus Iohannis, legată de Codul penal era previzibilă, însă CCR va decide dacă prevederile din proiectul de lege sunt constituţionale sau nu.

"Era previzibilă această poziţionare (poziţia lui Klaus Iohannis privind Codul penal). Domnul preşedinte s-a pronunţat de foarte multe ori împotriva oricăror modificări şi pe legile justiţiei şi pe coduri. Eu cred că astăzi Parlamentul a făcut ceea ce este în fişa postului, să legifereze. Mai departe există ca mijloc de control CCR şi în măsura în care Curtea va constata că aceste reglementări sunt constituţionale cei ingriduiţi trebuie să le aplice", a mai susţinut Adrian Ţuţuianu.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abțineri, în calitate de for decizional, după ce marți inițiativa a trecut de Senat.

Vezi şi: Top 10 expresii care îi fac pe ceilalți să aibă încredere în tine

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat modificările aduse Codului Penal în Parlament şi a anunţat că va contesta Codul Penal la Curtea Constituţională.

”Despre conținutul Codului penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la CCR acest act normativ. De asemenea, este bine de știut că și Codul de procedură penală este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut sunt în bună măsură, fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta Codul penal și de procedură penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.