Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț TERIBIL: Unde s-au REFUGIAT forțele Statului Islamic alungate de Occident

teroristi jihadisti statul islamic

Atacurile grupării Stat Islamic (SI) în Europa şi în lume arată că politica occidentalilor în Orientul Mijlociu are un efect contraproductiv, a afirmat duminică ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, la o zi după atentatul sângeros de la Londra, scrie AFP.

"În prezent, Daech (acronimul în arabă al SI) este alungat din fiefurile sale din Irak şi Siria şi se extinde spre alte ţări - Afganistan, Pakistan, chiar Filipine şi ţările europene", a declarat Ali Khamenei într-un discurs transmis la televiziune.

"Este un foc pe care puterile occidentale l-au declanşat şi care s-a întors împotriva lor", a susţinut el la Teheran în cursul unei ceremonii care a marcat comemorarea decesului fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Ruhollah Khomeini, în 1989.

Citește și: Trump, IRONIZAT de unul dintre artizanii Acordului de la Paris: Comparat cu un celebru personaj

Sâmbătă seară la Londra, mai mulţi indivizi au intrat cu o camionetă în trecătorii aflaţi pe London Bridge după care au atacat trecătorii din apropiere cu cuţitul, făcând şapte morţi şi peste 50 de răniţi.

Declaraţiile ayatollahul Ali Khamenei sună ca un răspuns la retorica reformistă utilizată de preşedintele Hassan Rohani în cursul campaniei electorale care a dus la realegerea sa luna trecută.

Rohani a afirmat despre adversarii săi conservatori că sunt "extremişti" şi a promis mai multe libertăţi individuale şi dialogul cu Occidentul.

Citește și: Un nou raid al poliţiei britanice, luni dimineaţă: Poliția cunoaște identitatea atacatorilor

Khamenei a deplâns asimilarea "comportamentului revoluţionar" cu extremismul. "A fi revoluţionar este ce are nevoie ţara noastră în prezent", a afirmat el, adăugând că este de neconceput să fie "din nou dominată de puterea Americii şi aroganţa sa".

Ghidul suprem iranian a mai criticat Arabia Saudită, marele rival al Iranului şi aliat al Statelor Unite, acuzând recenta vizită la Riad a preşedintelui american, Donald Trump, soldată cu încheierea unor contracte în valoare de miliarde de dolari, anunță Agerpres.

"Pentru a-l mulţumi pe noul preşedinte american, guvernul saudit este obligat să cheltuiască mai multe de jumătate din resursele sale financiare (...), conform dorinţei Americii", a spus ayatollahul Ali Khamenei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.