Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț TERIBIL al OMS: 'Lumea nu va reveni la normalitate într-un viitor previzibil. Prea multe ţări merg în direcţia greşită'

pandemie

Pandemia cauzată de noul coronavirus se va agrava dacă ţările nu reuşesc să adere la măsuri de precauţie stricte, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters şi AFP.

''Aş vrea să spun direct: prea multe ţări se îndreaptă în direcţia greşită, virusul rămâne inamicul public numărul unu. Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul esenţial al oricărui răspuns: încrederea'', a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o videoconferinţă de la sediul din Geneva, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Şeful OMS a făcut încă o dată un apel către guverne pentru a comunica în mod clar cu cetăţenii şi pentru a pune în practică o strategie globală vizând suprimarea transmiterii şi salvarea de vieţi, solicitând în acelaşi timp populaţiilor să dea curs recomandărilor privind măsurile de protecţie (distanţarea fizică, purtarea măştii în locuri publice, spălatul mâinilor).

''Dacă principiile elementare nu sunt urmate, această pandemie nu va putea merge decât într-o singură direcţie - din rău în mai rău'', a spus el, adăugând că lumea nu va reveni la ''vechea normalitate într-un viitor previzibil, existând multe motive de îngrijorare''.

Citește și: Monica Anisie: ‘Unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică’

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai spus că dintre cele 230.000 de noi cazuri de COVID-19 confirmate duminică, 80% s-au înregistrat în zece ţări şi 50% în numai două state. SUA şi Brazilia sunt ţările cele mai afectate.

Reprezentantul OMS a precizat că acest for nu a primit notificarea oficială a retragerii SUA din organizaţie, aşa cum a anunţat preşedintele american Donald Trump. Liderul american afirmase că OMS satisface dorinţele Chinei, unde COVID-19 a fost detectată prima dată.

Citește și: Lovitură de teatru! Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Trump, care în weekend a purtat pentru prima dată o mască facială în public, a fost acuzat de opozanţii politici că nu ia în serios suficient noul coronavirus şi că uneori neagă existenţa acestuia.

O echipă a OMS a plecat în China pentru a investiga originea virusului SARS-CoV-2, descoperit prima dată în oraşul Wuhan. Membrii echipei se află în carantină, urmând procedura standard, înainte de a-şi începe lucrul alături de oameni de ştiinţă chinezi, a anunţat directorul OMS pentru situaţii de urgenţă, Mike Ryan.

Citește și: Lider PSD: ‘Nu putem să-i lăsăm pe cei care sunt infectați cu acest virus să umble dezlegați pe stradă’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.