Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ tragic al Organizaţiei Internaţionale pentru migraţie: Câţi refugiaţi au murit în 2016

evz.ro
imigranti egee

Peste 4.000 de migranţi şi refugiaţi şi-au pierdut viaţa de la începutul anului, o cifră în creştere cu 26% în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), relatează AFP. În total, 4.027 de migranţi au murit încercând să traverseze Mediterana, dar şi pe rute din Africa de Nord şi la graniţa turco-siriană, a anunţat, într-un comunicat, agenţia cu sediul la Geneva.

Cel mai mare bilanţ a fost înregistrat în Marea Mediterană, cu un total de 3.120 de morţi între 1 ianuarie şi 31 iulie, potrivit OIM. Ruta maritimă cea mai periculoasă rămâne traversarea spre Italia, unde şi-au pierdut viaţa 2.692 de persoane, în timp ce pe rutele spre Grecia s-au înregistrat 383 de decese şi 45 spre Spania. OIM a prezentat marţi bilanţul dispariţiilor în Mediterană după descoperirea recentă a 120 de cadavre pe plajele oraşului libian Sabrata.

Săptămâna trecută, 87 de cadavre au fost găsite pe coasta acestui oraş situat la 70 km vest de Tripoli. Alte 33 de cadavre ale unor migranţi au fost descoperite în ultimele zile. Nici OIM, nici gărzile de coastă libiene - care au fost primele care au semnalat prezenţa acestor cadavre la Sabrata - nu au putut indica dacă aceste dispariţii sunt consecinţa unuia sau mai multor naufragii ale unor ambarcaţiuni cu migranţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al OIM, Joel Millman, pasagerii au încercat să ajungă în Italia. În afară de Marea Mediterană, Africa de Nord a fost în acest an cea mai periculoasă regiune pentru candidaţii la emigrare, cu 342 de morţi.

Aceşti migranţi au fost victime ale călăuzelor sau ale 'autorităţilor naţionale', a precizat OIM, avertizând împotriva numărului crescut de decese violente pe rutele care traversează Africa de Nord. Migranţii şi refugiaţii care vin din Siria au plătit de asemenea un preţ greu încercând să traverseze Turcia. De la începutul anului, 64 de solicitanţi de azil sirieni au fost ucişi de gărzi de frontieră turce, potrivit OIM, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.