Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul care o sperie pe Maia Sandu! Igor Dodon nu o vede pe Moldova în Uniunea Europeană. Ce se va întâmpla cu Uniunea Europeană

Captura facebook
Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul PSRM,  Igor Dodon, este sigur că țara sa nu va fi membră a Uniunii Europene, "cel puţin, nu în următorii 10 ani". Dodon a afirmat acest lucru într-un interviu acordat publicaţiei ruse "Izvestia", menţionând că "nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu UE însăşi până atunci, situaţia din cadrul acesteia fiind foarte dificilă", transmite Știri.md.

"Da, UE sunt vecinii noştri, dorim relaţii de prietenie şi vom fi prieteni, nu avem o altă soluţie. Parteneriatul trebuie dezvoltat, dar suntem categoric împotriva valorilor pe care încearcă să ni le impună. Avem valori tradiţionale, de familie, avem propria noastră credinţă ortodoxă. Conform acestor aspecte, majoritatea moldovenilor sunt categoric împotriva valorilor care ni se impun", a subliniat Dodon.

Răspunzând la o întrebare dacă este posibil un scenariu în care conducerea Republicii Moldova să renunţe la statutul de neutralitate prevăzut de Constituţie, Dodon şi-a exprimat încrederea că nu se va face acest lucru "din cauza faptului că majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova sunt categoric împotrivă".

Anunțul care o sperie pe Maia Sandu! "Occidentul oferă guvernului actual sprijin nu numai monetar, dar şi politic, închizând ochii la orice nelegiuire"

"Desigur, oamenii sunt nemulţumiţi şi, cel mai probabil, vor continua să meargă la acţiuni de protest. Dar evenimentele de protest în masă vor putea aduce situaţia la alegeri anticipate? Cred că dacă nivelul de sprijin din partea Occidentului este acelaşi, atunci va fi foarte greu de realizat acest lucru. Pe de altă parte, vedem că situaţia socio-economică din Occident se deteriorează, iar la un moment dat nu le va păsa nici de Maia Sandu, nici de Moldova. În această situaţie, desigur, va fi mult mai uşor să se realizeze alegeri anticipate şi o schimbare completă a puterii", a spus fostul preşedinte.

După ce Dodon a fost ales secretar executiv al Partidului socialiştilor pe 11 aprilie, presa din Rusia a început din nou să-i solicite interviuri.

În ultimele zile, interviurile sale cu critici la adresa autorităţilor din Moldova şi ale Uniunii Europene au apărut pe fluxurile de ştiri ale agenţiilor TASS şi RIA, în ziare ruseşti şi pe postul Rossia-24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.