Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul care zguduie industria de ambalaje: Tetra Pak părăsește Rusia după 62 de ani

wsp
tetra pak

Compania privată de ambalaje Tetra Pak a anunțat că va renunța la operațiunile rămase în Rusia, după 62 de ani de activitate în această țară, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

Compania a precizat că managementul local va conduce operațiunile ca entitate neafiliată sub un nou nume.

Zeci de companii occidentale au părăsit Rusia sau și-au anunțat intenția de a face acest lucru după ce Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie.

În martie, Tetra Pak și-a suspendat toate investițiile și proiectele noi în Rusia, limitându-și operațiunile la produse alimentare esențiale - lucru pe care intenționează ca noua entitate să îl continue, în încercarea de a asigura continuitate pentru clienți și de a minimiza impactul asupra angajaților.

"(Ieșirea) se datorează impactului cumulativ al restricțiilor asupra exporturilor către Rusia, care conduc la un lanț de aprovizionare nesustenabil, în urma căruia companiei nu-i rămâne altă opțiune decât să iasă din țară", a declarat Tetra Pak într-un comunicat.

"În urma acestui transfer de proprietate, noua companie va funcționa ca o entitate independentă sub un nou nume și nu va fi afiliată la Tetra Pak."

Industria de ambalaje din Rusia este afectată de sancțiuni.

Atunci când un jurnalist i-a prezentat luna trecută o cutie de suc la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, președintele Vladimir Putin a declarat că suveranitatea și independența sunt importante pentru Rusia, nu problemele legate de ambalajele sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.