Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul lui Vladimir Putin a bulversat bursa: prețul la gaz a crescut cu aproape 20%

rbth.com
Vladimir Putin

Prețurile la futures pe gaze cu livrare au crescut cu 18,9% în aprilie, după anunțul Rusiei de a converti plata pentru gaz pentru „țările neprietenoase” în ruble rusești, informează Economic Truth,  cu referire la Bursa de Valori din Londra ICE.

Se observă că cotațiile la principalul hub european TTF din Țările de Jos pentru ziua de azi au crescut cu 18,9%, până la 1374,69 dolari la mia de metri cubi de gaz. În același timp, imediat după declarație, prețul a sărit cu 10%, relatează Ukrinformu.ua.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la o întâlnire cu membrii guvernului rus a cerut să transfere plata pentru gazul natural rusesc furnizat către „țările neprietenoase” în ruble.

Potrivit analistului financiar al grupului ICU Mihail Demkov, cerința Federației Ruse de a plăti gazul în ruble este dificil de implementat în practică. Probabil că Federația Rusă vede astfel o lacună pentru eludarea sancțiunilor și menținerea cursului rublei în fața rezervelor valutare blocate ale băncii centrale. "Adică, Rusia încearcă să ofere o opțiune, în speranța că una dintre țările europene va fi de acord cu aceasta și, astfel, va slăbi unitatea Occidentului", a spus analistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.