Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul ministrului Transporturilor despre podul suspendat de la Brăila: se va deschide la finalul anului 2022

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Drula

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vizitat joi, împreună cu vicepremierul Dan Barna, podul suspendat de la Brăila, ocazie cu care a declarat că investiţia, unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructură care se construiesc în România, se va deschide la final de 2022, informează News.ro.

”Alături de vicepremierul Dan Barna, am fost azi într-o vizită de lucru pe şantierul unuia dintre cele mai ample proiecte de infrastructură care se construiesc în România: Podul de la Brăila. Împreună cu E.S. Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei, ţară alături de care sărbătorim în 2021 un secol de relaţii diplomatice, am luat pulsul 'la cald' al şantierului. Avem, pe de o parte, podul propriu-zis, a cărui construcţie avansează conform graficului, iar, pe de altă parte, drumurile de legătură de pe malurile Brăila şi Jijila, complet deblocate anul acesta, pe toată lungimea lor. Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relaţia Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin)", a anunţat Drulă.

În prezent, se execută următoarele lucrări de către asocierea italo-niponă: la blocurile de ancoraj; se montează firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning şi constă într-un număr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm şi cu o lungime, în starea de referinţă, de aproximativ 2.135 m, care se întind între ancorajul Brăila şi ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din oţel tras la rece şi zincate la cald.

De asemenea, se lucrează la drumurile de legătură se fac decopertări şi se lucrează la terasamente, poduri şi podeţe.

„Sumele de bani investite pentru acest proiect dovedesc că este într-adevăr unul complex: de la începutul anului şi până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Construcţia face legătura între judeţele Brăila şi Tulcea. Podul va avea, la final, doi kilometri lungime şi o înălţime de aproape 200 de metri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.