Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul Rusiei, doar un bluff? Occidentul vede cu scepticism ultimele mutări și își aduce aminte de războiul rece (analiză)

vladimir putin

Rusia a insistat săptămâni întregi când a masat peste 100.000 de militari la frontierele Ucrainei că nu are de gând să o invadeze. Apoi a făcut-o. Așa că nu este surprinzător faptul că Occidentul vede într-un scepticism profund anunțul de marți al unei ofensive reduse, relatează CNN într-o analiză.

SUA – ca toată lumea – sunt disperate pentru o detensionare a atacului Moscovei, din motive umanitare și pentru că ar putea ușura temerile legate de un război american cu Rusia.

Dar experiența minciunilor și propagandei anterioare a președintelui Vladimir Putin, precum și a brutalității sale, a umbrit primele semne de progres între negociatorii ucraineni și ruși din Turcia. Calea trădătoare cu care s-ar confrunta orice acord de încetare a focului sau de pace, mai întâi pentru a fi pusă în aplicare și apoi pentru a deveni permanentă, a temperat, de asemenea, optimismul în Occident și Ucraina.

În Timpul Războiului Rece, celebra mantră americană după acordurile de reducere a armelor nucleare cu Kremlinul a fost "încredere, dar verificată". În acest conflict, abordarea este exact opusul – verificare și neîncredere, relatează sursa citată. Schimbarea reflectă suspiciunea puternică față de președintele rus după cele două decenii de viziuni anti-Vest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.