Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul zilei, făcut de Nicolae Ciucă despre înghețarea angajărilor la stat

Facebook
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, la Focşani, despre sistarea angajărilor la stat, că dacă în urma analizei de acum pe care o vor face la Guvern, vor ajunge la concluzia că este necesară o astfel de măsură, o vor discuta în coaliţie şi o vor asuma şi la nivel guvernamental. Şeful Executivului a precizat că în anul 2022 discutăm de o diferenţă de locuri de muncă în plus, la nivelul instituţiilor statului, de aproximativ 17.774. Ciucă a cerut miniștrilor să reducă urgent cheltuielile.

Ciucă spune că angajările făcute în 2022  au fost absolut necesare

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă este posibil să fie sistate angajările în sistemul bugetar, el arătând că ”în anul 2022 discutăm de o diferenţă de locuri de muncă în plus, la nivelul instituţiilor statului, de aproximativ 17.774”.

”Toate acestea s-au întâmplat prin angajările care s-au făcut la nivelul Ministerului Educaţiei, am discutat despre programul Creşe şi Grădiniţe şi a fost nevoie să încadrăm cu personal. La nivelul Ministerului afaceriloir Interne, peste 5.000 de angajaţi (..) discutăm de Ministerul Fondurilor europene, pentru că a trebuit să ne mărim aparatul administrativ, să fim în măsură să gestionăm fondurile alocate României şi s-a dovedit că a fost o măsură bună pentru că am reuşit să absorbim 11,3 miliarde de euro şi desigur la celelalte ministere, doar că cifrele au fost mici. Totodată, a fost o măsură prin care am stopat angajările la nivelul fiecărei instituţii, lăsând totuşi posibilitatea ca în funcţie de nevoi, prin memorandum, pentru că aşa s-au angajat acele funcţii, să crească angajările în anumite ministere”, a explicat şeful Executivului majorarea numărului angajaţilor la stat.

 

Premierul a mai spus: ”Dacă în urma analizei de acum pe care o vom face la Guvern, vom ajunge la concluzia că este necesară o astfel de măsură, o discutăm în coaliţie şi o asumăm şi la nivel guvernamental.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.