Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţurile premierului Dacian Cioloş după întâlnirea cu producătorii agricoli: Ce va face Guvernul

puterea.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi, după o întâlnire cu reprezentanţii producătorilor agricoli, că aceştia nu au cerut mai mulţi bani de la Guvern, ci mai degrabă proceduri mai puţine şi mai simple.

"Am vrut să facem un dialog cu reprezentanţii LAPAR din toate judeţele unde au filiale şi să dezbatem chestiunile cu care se confruntă şi pe care Guvernul le poate rezolva. Nu s-au cerut bani mai mulţi. S-au cerut, în general, proceduri mai puţine, mai clare, s-a cerut simplificare. Discuţiile au fost în jurul chestiunilor legate de riscul de secetă şi irigaţii. Domnul ministru Irimescu a venit cu explicaţiile legate de stadiul proiectelor de irigaţii şi propunerile pe noi le avem şi pentru a compensa parţial pierderi datorate secetei. Am discutat şi despre soluţii pe termen lung, anume crearea unui fond mutual cu sprijinul PNDR şi cu participarea fermierilor care în anii următori ar putea să rezolve mai simplu astfel de riscuri de calamităţi naturale", a spus prim-ministrul la finalul discuţiilor cu membrii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Potrivit lui Cioloş, s-a discutat şi despre subvenţii şi stadiul plăţilor în agricultură, dar şi despre pagubele produse de animalele sălbatice de pe domeniile de vânătoare. "Am discutat şi de câteva chestiuni legate de Ministerul Mediului, la care încă nu avem răspunsuri complete, cum ar fi pagubele realizate de animalele sălbatice din domeniile de vânătoare. Administratorii domeniilor de vânătoare au anumite obligaţii, dar trebuie să găsim mijloacele pentru ca aceştia să şi le asume", a explicat Cioloş.

La rândul său, preşedintele LAPAR, Laurenţiu Baciu, a spus că aşteaptă sprijinul premierului şi al Ministerului Mediului pentru înlăturarea pagubelor provocate de porcii mistreţi care distrug culturile de porumb. "O altă problemă discutată a fost distrugerea culturilor de porumb de porcii mistreţi. Îmi pare rău că nu am avut un răspuns concret şi am fost trimişi la lege, ca şi cum legea nu este dată tocmai pentru a reglementa o necesitate. Eu sper ca şi cu ajutorul premierului şi cu insistenţele noastre la Mediu să intrăm în normalitate. E un fenomen, au ajuns porcii să facă concurenţă la secetă în ceea ce înseamnă distrugerea culturilor de porumb. E vorba de porcul mistreţ", a precizat Baciu, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.