Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AOJND: Guvernul taxează doar câștigurile jucătorilor de pe platformele online. Operatorii vor contesta această taxă

Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță
Odeta Nestor

Ultima variantă a proiectului Guvernului de mărire a taxelor percepute jucătorilor îi afectează doar pe cei care joacă pe platformele online, în timp ce jucătorii de la sloturi, cazinouri tradiționale sau cluburi de poker sunt scutiți de orice taxă la retrageri de până la 66.750 de lei.

Conform ultimei variante discutate de autorități, câștigurile de până la 10.000 de lei sunt taxate cu 3%, cele de până la 66.750 lei sunt taxate cu 20%, iar cele ce depășesc această sumă cu 40%. În același timp, participanții la jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri sunt scutiți de taxe până la nivelul de 66.750 lei.

“Vorbim, de fapt, doar de taxarea câștigurilor de la jocurile la distanță, toți ceilalți jucători fiind scutiți de taxe până la o valoare foarte mare. Prin urmare, îi taxăm pe cei mai corecți operatori, pe cei care aplică cele mai avansate sisteme de asigurare a jocului responsabil, de protejare a minorilor și de înregistrare 100% corectă a veniturilor. Este o măsură neconcurențială, care modifică piața în funcție de tipul de operator, tradițional sau online, pe același tip de jocuri, iar operatorii de jocuri de noroc o vor contesta,” a declarat Odeta Nestor, președintele AOJND, for care reunește principalii operatori de jocuri de noroc online licențiați în România.

AOJND solicită ca un prag de scutire de taxe să fie aplicat și la jucătorii platformelor online, până la o valoare de 600 de lei, pentru o abordare echitabilă.

Conform datelor AOJND, mărirea taxelor percepute jucătorilor va duce la reducerea numărului celor care joacă pe platformele online, care vor migra către site-uri nelicențiate în România. Prin urmare, veniturile la bugetul de stat se vor reduce, în loc să crească. În plus, România rămâne singura țară din UE care taxează retragerile, nu câștigurile jucătorilor, prin urmare impactul unor taxe substanțial crescute este mult mai mare.

AOJND reiterează că aplicarea acestei taxe începând cu 1 august 2022 este imposibilă din punct de vedere tehnic pentru operatorii de jocuri de noroc la distanță, care trebuie să-și modifice sistemele tehnice, care sunt auditate de organisme independente, conform legii.

Despre AOJND

Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND) a fost înființată în 2017 din dorința de a aduce sub același acoperiș operatorii principali de jocuri de noroc la distanță, pentru o reprezentativitate clară în industrie. Asociația are ca scop principal promovarea și protejarea drepturilor și intereselor operatorilor de jocuri de noroc la distanță, licențiați în România. Membrii AOJND sunt: Betfair, eFortuna, Netbet, PokerStars, SportingBet, Stanleybet, Unibet, Baumbet, Betano, Circus, Maxbet Malta Limited, Efbet, Public Win, WinMaster.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.