Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apa Nova susține că a plătit dividende de aproape 5 milioane euro către Primăria Bucureşti

Apa Nova
Logo apa nova

Apa Nova, compania responsabilă cu gestionarea resurselor de apă şi canalizare în Capitală, a anunţat că a plătit joi dividendele aferente exerciţiului financiar 2020 către municipalitate, valoarea acestora ridicându-se la 24,3 milioane de lei, respectiv 4,9 milioane de euro, informează News.ro.

"Apa Nova, compania responsabilă cu gestionarea resurselor de apă şi canalizare în Capitală, a efectuat astăzi, conform Contractului de Concesiune semnat cu Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2020 către Municipalitate, valoarea acestora ridicându-se la 24,3 milioane de lei, respectiv 4,9 milioane de euro", a anunţat compania.

Parteneriatul dintre Municipiul Bucureşti şi Apa Nova a fost reconsolidat în anul 2020, prin semnarea actului adiţional care prevede prelungirea Contractului de Concesiune până în anul 2037, care garantează investiţii de 367,9 milioane de euro în sistemul de apă şi canalizare. Prin extinderea contractului, Apa Nova va asigura fonduri pentru implementarea unui program multianual de lucrări strategice pentru reducerea riscului de inundaţii în zonele centrale şi depresionare, adaptarea infrastructurii de apă la nevoile actuale ale oraşului şi la dezvoltarea urbană, extinderea reţelelor de apă şi canalizare conform planului de dezvoltare citadină, dar şi creşterea siguranţei sistemului de alimentare cu apă în caz de situaţii de urgenţă.

“Achitarea acestei obligaţii contractuale este o reiterare a angajamentului Apa Nova faţă de parteneri şi bucureşteni, într-un context atât de plin de provocări, precum criza pandemică. În 2020, Apa Nova a asigurat continuitatea serviciilor la cel mai înalt nivel calitativ, activitatea sa nefiind întreruptă nici măcar o secundă. Totodată, am extins măsurile de siguranţă şi protecţie pentru toţi cei peste 1.800 de angajaţi, continuând eforturile investiţionale de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare asumate prin prelungirea Contractului de Concesiune”, a declarat Irina Munteanu, director general adjunct – chief financial officer Apa Nova.

În 2020 Apa Nova a realizat investiţii de 19 milioane de euro. Planul investiţional a fost axat atât pe infrastructura de apă şi canalizare din Bucureşti, transpus în proiecte precum extinderea reţelei prin programul BUCUR, eficientizarea liniei de biogaz la Staţia de Epurare a Apei Uzate Glina sau filiera de electroclorinare la Staţia de tratare a apei Roşu, dar şi pe programul accelerat de digitalizare, care a permis asigurarea continuităţii serviciilor vitale pentru consumatori.

Din 2000, Apa Nova, o companie a Grupului Veolia, şi-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice din Municipiului Bucureşti. În cei peste 20 de ani, sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare a fost reabilitat, modernizat şi dezvoltat prin investiţii de peste 530 de milioane de euro până în prezent, potrivit datelor companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.