Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul ministrului Mediului: Nu putem folosi în această perioadă apa potabilă pentru irigat (video)

captură facebook
Barna Tanczos

„Nu putem folosi în această perioadă apa potabilă pentru irigat”, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna. El afirmă că măsurile de prevenire a secetei nu se pot rezuma doar la dezvoltarea sistemelor de irigații, ci trebuie refăcut echilibrul ecologic.

„Apa potabilă trebuie folosită pentru nevoile din gospodărie. Chiar dacă câteodată nu ne place, trebuie să avem grijă ca această apă tratată, obținută prin proceduri scumpe și după investiții de milioane de lei sau de euro in anumite zone, să nu se ducă pe altceva, mai ales în aceste zone și în aceste perioade de restricție. Pe românește, nu putem folosi în această perioadă apa potabilă pentru irigat, chiar dacă nu suntem confortabili cu această chestiune”, spune ministrul Mediului, Pădurilor și Apelor, Tanczos Barna, potrivit mediafax.

El afirmă că măsurile de prevenire a schimbărilor climatice și de prevenire a secetei nu se pot remzuma doar la dezvoltarea sistemelor de irigații.

„Asta facem de ani de zile, asta s-a făcut și în perioada comunismului. dacă noi nu plantăm păduri, dacă nu refacem echilibrul ecologic, mai ales în zonele de sud din România, aceste situații se vor repeta. Statistic, în 100 de ani am ajuns de la un an secetos din zece la cinci ani secetoși din zece. Această tendință este una extrem-extrem de îngrijorătoare. Irigațiile rezolvă problema de moment, tratează efectul. Cauza poate fi tratată doar prin refacerea echilibrului ecologic”, conchide ministrul Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.