Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APAH-RO: 'Este nevoie de un plan național integrat pentru a răspunde problematicii hepatitelor virale'

hepatita

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) consideră că este nevoie de un plan național integrat pentru a răspunde problematicii hepatitelor virale.

"Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România susține mesajul OMS. Considerăm că este esențial ca reprezentanții autorităților, ai comunității medicale și ai pacienților să ajungă la un consens în ceea ce privește recunoașterea hepatitei ca problemă de sănătate publică și să agreeze asupra unui plan de acțiune național. Un pas important ar fi intensificarea acțiunilor de prevenție și screening, asigurarea accesului la terapii inovatoare, fără discriminare", a declarat Marinela Debu, președinte APAH-RO, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES de organizație cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitelor, potrivit Agerpres.

Citește și: Care este alimentul care ajută la răspândirea cancerului în organism

Conform sursei citate, Organizația Mondială a Sănătății și-a reiterat intenția de a ajuta statele membre pentru atingerea obiectivului privind eliminarea hepatitelor.

România este a patra țară din Europa în topul deceselor cauzate de afecțiunile hepatice, se arată în comunicatul APAH-RO.

Hepatita este o boală infecțioasă care afectează 325 de milioane de persoane, potrivit statisticilor OMS. În România, conform estimărilor specialiștilor, peste 800.000 de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei B, în timp ce aproximativ 600.000 suferă de hepatita C.

Pentru a atrage atenția asupra problematicii hepatitelor virale, APAH-RO a organizat, în luna iulie, o serie de întâlniri cu autoritățile și specialiști români și străini în scopul identificării de soluții și implementării unui plan național integrat pentru gestionarea hepatitelor, informează comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.