Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar benzi speciale în vămi pentru vehiculele înmatriculate în Uniunea Europeană

politiadefrontiera.ro
camioane vama giurgiu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, în debutul ședinței de Guvern, că transportatorii români vor avea prioritate în fața camioanelor din Ucraina sau Turcia, după ce se introduc la vămi benzi speciale pentru vehiculelel din UE.

  • „Azi mai rezolvăm una dintre solicitările esențiale ale transportatorilor. Devin funcționale benzile dedicate vehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană. De ieri, s-a deschis circulația pe o asemenea bandă în vama Calafat, iar de azi la Nădlac II şi Borş II. Urmează și vama Giurgiu în curând, iar astfel transportatorii noștri vor avea prioritate în fața camioanelor din Ucraina sau Turcia”, a declarat, vineri, Marcel Ciolacu.

Transportatorii au cerut intervenția urgentă a Guvernului pentru a opri „controlul ilegal de către autoritățile bulgare asupra camioanelor înmatriculate în România, care transportă mărfuri spre și dinspre Austria”, care rămân blocate perioade lungi de timp, până la șapte zile, la granița bulgaro-română. În poziţia lor, ei afirmă că, în lipsa unor măsuri urgente de rezolvare a situaţiei, vor separarea România de Bulgaria în procesul de aderare la Schengen.

Primul exemplu

Banda de acces rutier dedicată autocamioanelor înmatriculate UE a devenit funcţională vineri în vama Borş II, a anunţat şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, chestorul Marin Bondar.

"Se circulă deja de o oră pe această bandă specială, fiind dată în funcţiune în jurul orei 11.30 atât pe intrare, cât şi pe ieşire din ţară," a declarat pentru Agerpres șeful ITPF Oradea.

În ce priveşte o altă bandă similară în punctul de trecere a frontierei de la Nădlac II, şeful ITPF Oradea a declarat că aceasta este amenajată, însă se mai lucrează la montarea unor indicatoare de către angajaţii CNAIR.

"Se va da drumul şi la această bandă într-o oră, cel mult două ore. Fiind dispoziţie la nivel naţional, cu siguranţă se va deschide şi această bandă specială în Nădlac II," a subliniat chestorul Marin Bondar.

O bandă similară, prima din ţară, s-a deschis joi în punctul vamal de la Calafat.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Agenţia de Control şi Încasare (ACI) va înfiinţa câte o bandă de circulaţie doar pentru autovehiculele înmatriculate în Uniunea Europeană în mai multe puncte de trecere a frontierei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.