Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar noi detalii șocante despre invadarea Capitoliului de către protestatari: Poliția a fost depășită de situație

CNBC
Capitoliu insurectie

Un raport al unor experţi dat publicităţii luni recomandă utilizarea de "garduri mobile" pentru a proteja Capitoliul american şi îndeamnă la crearea unei forţe de reacţie rapidă la Washington, catalogând în acelaşi timp Poliţia Capitoliului drept slab pregătită pentru atacul de la 6 ianuarie asupra clădirii Congresului, relatează Reuters, informează Agerpres.

Raportul de 15 pagini, întocmit de un grup condus de generalul-locotenent Russel Honoré, a recomandat, de asemenea, o creştere a capabilităţii Poliţiei Capitoliului de a aduna informaţii.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Raportul a fost solicitat de preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, după asaltul asupra Capitoliului comis de susţinători ai preşedintelui Donald Trump în urma căruia cinci persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi un poliţist.

Raportul a fost în general critic faţă de departamentul Poliţiei Capitoliului în ceea ce priveşte gradul de pregătire pentru acest atac.

"USCP (Poliţia Capitoliului - n.r.) a fost insuficient dotată, cu prea puţin oameni şi antrenată inadecvat pentru a securiza Capitoliul şi membrii Congresului", se notează în raport.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

O recomandare cere ca gardurile instalate după atac în jurul Capitoliului să fie înlocuite cu o opţiune de "garduri mobile".

Alte recomandări includ intensificarea operaţiunilor de intelligence şi de instruire a Poliţiei Capitoliului, precum şi crearea unei noi "forţe de reacţie rapidă" care să acopere întreg oraşul Washington sub comanda Gărzii Naţionale din Districtul Columbia, precum şi folosirea poliţiei militare din întreaga SUA în rotaţii temporare.

Raportul notează că oraşul este o "destinaţie turistică de prim-plan, un loc de desfăşurare a numeroase activităţi legate de Primul Amendament, o ţintă importantă pentru teroriştii străini şi extremiştii interni, cu toate acestea nu are o Forţă de reacţie rapidă dedicată pentru a răspunde situaţiilor de criză".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.