Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar noi detalii şocante despre teroristul sinucigaş din Manchester

metro
Salman Abedi

Autorul sinucigaş al atentatului comis în 22 mai la Manchester (nord-vestul Angliei) şi soldat cu 22 de morţi şi peste 100 de răniţi, Salman Abedi, s-a radicalizat în anul 2015 în timp ce trăia în Marea Britanie, le-a declarat joi fratele autorului, Hashem Abedi, anchetatorilor libieni la Tripoli, transmite Reuters, conform agerpres.

Hashem Abedi a adăugat că el a cumpărat echipament pentru atacul din Marea Britanie, deşi nu ştia locul exact unde urma să aibă loc acesta, a explicat Ahmed Bin Salem, purtător de cuvânt al Forţei speciale de descurajare libiene (RADA).

Citește și: Atac TERORIST asupra ambasadei SUA din Kiev. Poliţiştii sunt în alertă maximă - FOTO

RADA este forţa antiteroristă aflată în subordinea guvernului de la Tripoli, care este susţinut de ONU. Această structură i-a arestat şi interogat pe Ramadan şi Hashem Abedi, tatăl şi fratele mai mic ai lui Salman, în primele zile după atacul de la Manchester.

Ancheta efectuată de poliţia britanică a relevat că Salman Abedi, născut în 1994 la Manchester din părinţi libieni care au fugit de regimul lui Muammar Gaddafi, a crescut într-un context familial jihadist. Bomba pe care a folosit-o era o încărcătură explozivă artizanală puternică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.