Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar primele disensiuni în Franța pe scena politică

atentate paris atentat

Şefa extremei drepte franceze a criticat sâmbătă acţiunile guvernului socialist şi a cerut măsuri de securitate sporite, după atentatele de vineri seară din Paris, soldat cu 129 de morţi şi 352 de răniţi, în timp ce fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a pledat pentru "reevaluări majore", informează AFP.

La fel ca în ianuarie, după atentatele jihadiste din Franţa soldate cu 17 morţi, preşedintele Francois Hollande a cerut solemn ca ţara să dea dovadă de "o unitate indispensabilă".

Citeşte şi: COȘMARUL continuă: Avion PRĂBUȘIT în Marea Britanie! Toți pasagerii au murit

"Naţiunea trebuie să fie unită în această încercare", a răspuns şefa partidului de extremă dreapta Frontul Naţional, Marine Le Pen, dar "dincolo de cuvinte, acţiunea puternică şi implacabilă va fi cea care îi va proteja pe francezi şi va perpetua această unitate. Ori Franţa şi francezii nu mai sunt în siguranţă şi se impun măsuri urgente". În opinia Marinei Le Pen, "Franţa a devenit vulnerabilă, trebuie să se reînarmeze, (...) să interzică organizaţiile islamiste, să închidă moscheile radicale şi să expulzeze străinii care predică ura pe teritoriul nostru, precum şi pe imigranţii ilegali care nu au nimic de făcut".

Citeşte şi: SRI face precizări importante pentru România

Şi fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, care a avut sâmbătă dimineaţa o întrevedere cu succesorul său, a cerut "reevaluări majore pentru ca securitatea francezilor să fie pe deplin asigurată". "Teroriştii au declarat război Franţei. Războiul pe care trebuie să-l purtăm este total, obligaţia noastră este să ţinem cont de gravitatea extremă a situaţiei şi să tragem toate concluziile în ceea ce priveşte măsurile" care trebuie luate, a spus el, adăugând că naţiunea franceză trebuie "să rămână sudată". "Dincolo de necesara stare de urgenţă şi de controalele la frontiere, noi susţinem toate deciziile care vor merge în sensul unei întăriri drastice a măsurilor de securitate care vor permite să protejăm viaţa compatrioţilor noştri", a continuat Sarkozy.

Citește și: Cele mai mari temeri ale europenilor s-au adeverit: Un terorist provine dintre refugiați

Preşedintele Francois Hollande urmează să-l primească duminică pe Sarkozy şi pe toţi şefii partidelor reprezentate în Parlament, printre care şi pe Marine Le Pen, scrie agerpres.ro

Citeşte: Ce spune un român după atentatele din Paris: 'Trăgeau unde nimereau'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.