Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar primele îngrijorări! Ce a fost solicitată UE să facă pe fondul deficitului existent de vaccin Pfizer/ BioNTech

Inquam Photos / George Calin
vaccinare

Uniunea Europeană a fost solicitată, marţi, să aprobe extragerea a şase doze de vaccin pentru Covid-19 al Pfizer/ BioNTech, în loc de cinci, din fiecare fiolă, o practică permisă în restul lumii, care ar permite ca stocurile actuale să ajungă la mai mulţi oameni, transmite Reuters.

Potrivit experţilor, este posibil să se obţină şase doze din fiecare fiolă, faţă de cinci aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Premierul ceh Andrej Babis a spus că a ridicat problema într-o discuşie cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru obţinerea aprobării din partea EMA pentru doza suplimentară, cât mai curând posibil.

BioNTech a anunţat că o fiolă garantează cinci doze, dar că este posibil, cu acul şi seringa potrivită, să fie extrase şase doze.

”Discutăm cu autorităţile de reglementare dacă şi cum ar putea fi pusă la dispoziţie a şasea doză, precum şi acele şi seringile necesare pentru un astfel de sistem cu volum redus,” a spus un purtător de cuvânt al BioNTech.

Radu Naum: Ministrul Sportului are pe masă un denunț formulat împotriva sa

Autorităţile de reglementare italiene au aprobat deja extragerea a şase doze, trecând peste recomandările EMA.

Aprobări similare au fost emise de autorităţile de reglementare din Statele Unite, Marea Britanie, Elveţia şi Israel - care toate au început mai devreme campaniile lor de vaccinare.

Soren Brostrom, şeful Autorităţii daneze pentru sănătate, a declarat că este chiar posibil să se extragă o a şaptea doză din unele flacoane Pfizer şi că ar putea fi fezabil să fie vaccinate mai mult decât cele 250.000 de persoane preconizate pentruprimele două luni ale campaniei din Danemarca.

UE a semnat acorduri pentru a cumpăra în total 2 miliarde de doze de vaccin, care vor fi distribuite statelor membre proporţional cu populaţiile lor.

EMA nu a răspuns la o cerere de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.