Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar primele probleme la votul din Diaspora! USR PLUS solicită Guvernului, MAE și BEC să ia măsuri urgente

USR PLUS

Alianţa USR PLUS solicită Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe şi Biroului Electoral Central să ia urgent toate măsurile de informare publică pentru ca românii din diaspora al căror vot prin corespondenţă nu a ajuns la Autoritatea Electorală Permanentă să ştie acest lucru şi să găsească soluţii să se prezinte fizic la urne.

"Primim mii de sesizări din partea românilor din diaspora care reclamă că votul lor prin corespondenţă nu a ajuns la AEP. Ei şi-au înţeles îndatorirea civică de a vota şi au făcut-o în condiţii de siguranţă folosind votul prin corespondenţă. Acum li se spune că au făcut-o degeaba. AEP ne spune că aproape jumătate din voturile prin corespondenţă au fost pierdute. Nu ne interesează un joc de pasare a responsabilităţii între AEP şi Poşta Română, vrem un răspuns clar pe care aceste două instituţii le datorează cetăţenilor români. (...) Cerem Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe şi Biroului Electoral Central să ia urgent toate măsurile de informare publică pentru ca cetăţenii al căror vot nu a ajuns la AEP să ştie şi să găsească soluţii să voteze fizic" - este mesajul postat sâmbătă pe pagina de Facebook a Alianţei USR PLUS.

Gelozie extremă la Iași - O tânără a fost răpită, tunsă și bătută de soția amantului


Şi senatorul USR de diaspora Radu Mihail a transmis sâmbătă o scrisoare către Biroul Electoral al Circumscripţiei 43 pentru a cere explicaţii cu privire la voturile prin corespondenţă ale cetăţenilor din afara ţării care nu au ajuns la destinaţie.

"Vă solicit următoarele clarificări: câte plicuri au ajuns şi au fost înregistrate în România, câte plicuri au ajuns şi au fost înregistrate la locaţiile din străinătate, ce măsuri aveţi în vedere pentru a verifica dacă toate plicurile ajunse la destinaţie au fost înregistrate, ce măsuri aveţi în vedere pentru că cei aproape douăzeci de mii de cetăţeni care au solicitat să voteze prin corespondenţă dar care au fost notificaţi că votul lor nu a ajuns să fie informaţi şi pe alte căi că pot merge să voteze astăzi şi mâine la oricare dintre secţiile de votare din afara graniţelor?", a solicitat senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.