Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar primele semne de 'lockdown climatic': Terasele cafenelelor nu mai pot fi încălzite sau echipate cu aer condiţionat în Franța

thenorman.com
tel aviv terasa

Terasele cafenelelor, barurilor şi restaurantelor din Franţa nu vor mai putea fi încălzite sau echipate cu aparate de aer condiţionat, odată cu intrarea în vigoare a unei legi concepute pentru a combate dereglările climatice, informează AFP.

Publicat joi, decretul care implementează această decizie stipulează că de acum înainte "folosirea pe domeniul public a sistemelor de încălzire sau de aer condiţionat ce consumă energie electrică şi funcţionează în exterior este interzisă", inclusiv pentru cele care utilizează energie verde.

Primăriile din mai multe oraşe franceze au adoptat deja dispoziţii în acest sens. Barurile, cafenelele şi restaurantele ale căror terase sunt în întregime acoperite şi închise vor putea totuşi să le încălzească sau le răcorească prin intermediul unor instalaţii de climatizare.

Decretul prevede, începând din data de 30 iunie, o amendă care poate să ajungă până la 1.500 de euro - sau 3.000 de euro în caz de recidivă - pentru persoanele fizice şi până la 7.500 de euro - sau 30.000 de euro în caz de recidivă - pentru persoanele juridice.

"Sfârşitul teraselor încălzite în spaţiul public pare să fie, din păcate, inevitabil, în urma Convenţiei cetăţeneşti pentru climă de la sfârşitul anului 2019", o reuniune care a analizat chestiunea schimbărilor climatice, au declarat vineri reprezentanţii principatului sindicat patronal din acest sector de activitate din Franţa, UMIH, într-un comunicat.

"Totuşi, amenajarea de terase a reprezentat o investiţie importantă şi a compensat interdicţia ce viza fumatul în spaţii închise", au adăugat membrii aceluiaşi sindicat francez.

Terasele aflate pe domeniul privat nu sunt vizate de noua interdicţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.