Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apărarea aeriană rusă acționează rapid în fața unui atac cu rachetă ucraineană în Crimeea

reuters.com
racheta crimeea

Un atac cu rachete a vizat Crimeea şi apărarea aeriană a Rusiei a doborât o rachetă, au indicat luni seară autorităţile instalate de Moscova la conducerea acestei peninsule ucrainene anexate în 2014, notează AFP, citat de Agerpres.

"Militarii noştri noastră resping un atac asupra Crimeei. Potrivit informaţiilor preliminare, apărarea antiaeriană a doborât o rachetă în apropierea aerodromului Belbek. Eforturile sunt încă în desfăşurare", a declarat guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev, pe Telegram.

Autorităţile au lansat o alertă de atac aerian la ora locală 20.57 (17.57 GMT) în întreaga peninsulă.

Guvernatorul a anunţat o oră mai târziu că alerta a fost ridicată.

Forţele ucrainene au efectuat o serie de atacuri asupra poziţiilor ruseşti din Peninsula Crimeea de la începutul invaziei ruse în februarie 2022, dar aceste atacuri s-au intensificat în ultimele luni, pe măsură ce Kievul a obţinut arme occidentale şi se ambiţionează să recupereze întregul teritoriu.

Ucraina a revendicat vineri un atac cu rachetă asupra sediului Flotei Ruse din Marea Neagră la Sevastopol. Rusia a admis doar un militar dispărut, dar forţele speciale ucrainene au spus că lovitura a ucis 34 de ofiţeri, printre care comandantul Flotei Mării Negre.

AFP nu este în măsură să verifice aceste afirmaţii, iar Moscova nu raportează aproape niciodată pierderile din Ucraina, chiar şi atunci când se referă la înalţi responsabili.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a afirmat luni că apărarea sa antiaeriană a neutralizat şapte drone ucrainene deasupra regiunii ruse Belgorod, frontalieră cu teritoriul ucrainean.

Guvernatorul local, Viaceslav Gladkov, a declarat că acest atac nu a făcut victime. Ministerul rus a mai informat că patru drone ucrainene au fost distruse în regiunea Kursk, la frontiera cu Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.