Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apărarea antiaeriană siriană a interceptat rachete israeliene care vizau un centru de cercetare din regiunea Alep (media de stat)

cdnph.upi.com
rachete

Baterii antiaeriene siriene au interceptat luni rachete israeliene care vizau un centru de cercetare în nordul ţării, a afirmat agenţia de presă oficială siriană Sana, în timp ce o organizaţie neguvernamentală a relatat despre un al doilea atac în est, potrivit AFP.

De la începutul conflictului în Siria în 2011, Israelul a procedat la sute de lovituri în această ţară împotriva forţelor regimului de la Damasc, dar de asemenea împotriva poziţiilor aliaţilor săi, Iranul şi gruparea libaneză Hezbollah, inamici declaraţi ai statului israelian, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 48: Guvernul este sclavul tău!

"Apărarea antiaeriană siriană a interceptat o agresiune israeliană împotriva unui centru de cercetare în provincia Alep", a anunţat Sana.

Citând o sursă militară, Sana a asigurat apoi că rachetele interceptate vizau mai multe "depozite militare" în regiunea Al-Safira, la sud-est de oraşul Alep.

Armata israeliană s-a abţinut de la orice comentariu.

Raidurile au provocat "explozii violente" în zonă, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), care afirmă că ele vizau depozite de arme aparţinând miliţiilor proiraniene.

Citește și: DOCUMENT intern al Guvernului SUA: Pandemia de coronavirus va BUBUI în următoarele zile

Nu există deocamdată informaţii despre eventuale victime.

După câteva minute de la aceste atacuri, avioane de luptă au lovit poziţii ale miliţiilor proiraniene în deşertul Mayadin, în estul Siriei, potrivit OSDO.

Nu a fost posibil pentru moment să se stabilească responsabilitatea acestor atacuri, dar OSDO a afirmat că ele proveneau "probabil" din Israel.

Dacă loviturile vor fi confirmate, acesta ar fi al cincilea atac al Israelului în Siria în ultimele două săptămâni.

Citește și: Marcel Vela dă vestea cea mare: din 15 mai se poate merge la pescuit

Israelul confirmă rareori operaţiunile sale în Siria, dar susţine cu regularitate că nu va lăsa Siria să devină un cap de pod al Teheranului.

Media de stat siriene au informat vineri despre tiruri ale unor elicoptere israeliene în sudul Siriei, după câteva zile de la alte raiduri similare imputate Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.