Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apărarea atacatorului de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, pusă în dificultate - Lipsa ADN-ului nu este o probă

atac bruxelles

Un expert a pus în dificultate luni apărarea lui Mehdi Nemmouche, potrivit căreia el nu este autorul atacului armat de la Muzeul Evreiesc de la Bruxelles, întrucât ADN-ul său nu se află pe uşa muzeului, care a fost atinsă, însă, de către atacator, relatează AFP.

”Dacă nu se găseşte AND-ul unei persoane, asta nu înseamnă nimic. Este întru totul posibil să atingi un obiect şi să nu laşi amprente”, a explicat acest specialist în ADN, Dieter Deforce.

”Absenţa nu vrea să spună nimic, nu este o probă”, a subliniat el.

Aceste declaraţii contrazic unul dintre principalele argumente ale apărării jihadistului francez, judecat de către un tribunal cu juri cu privire la un cvadruplu asasinat, comis în 2014, la Muzeul Evreiesc din Bruxelles.

Avocaţii săi subliniază că, în imagini suprinse de camere video de supraveghere, atacatorul atinge uşa muzeului în mai multe rânduri.

Or, cum ADN-ul lui Mehdi Nemmouche nu a fost găsit pe această uşă, acest lucru dovedeşte, în opinia lor, că el nu poate fi autorul faptelor.

”ADN-ul este regele probelor”, au subliniat avocaţii lui Mehdi Nemmouche, prezentându-şi strategia apărării la începutul procesului.

În opinia expertului audiat luni, AND-ul nu poate fi considerat o ”probă negativă”.

Acuzarea a subliniat la rândul său, că nici ADN-ul a două dintre victimele atacului, care au atins uşa cu puţin înaintea faptelor, nu a fost găsit.

Mehdi Nemmouche, un infractor multirecidivist, radicalizat în închisoare şi care a fost în trecut în Siria, este acuzat că a împuşcat cu sânge rece un cuplu de turişti israelieni, un tânăr angajat belgian şi o voluntară franceză, la 24 mai 2014, la Muzeul Evreiesc, în capitala belgiană.

El este judecat de la 10 ianuarie, împreună cu Nacer Bendrer, un infractor de la Marsilia, în vârstă de 30 de ani, suspectat că i-a furnizat armele.

Procesul urmează să dureze până la 1 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.