Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aparatatele DSV de identificare a gripei porcine ar putea fi folosite și pentru depistarea Covid

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus laborator

Mai multe direcții sanitar veterinare (DSV) din țară au în laboratoare aparate pentru depistarea gripei porcine, care ar putea fi folosite și pentru diagnosticarea coronavirusului, un astfel de echipament urmând să fîe folosit la Prahova, la finalul săptămânii, dacă se obțin toate avizele.

Directorul DSV Prahova, George Stratulat, a declarant, corespondentului MEDIAFAX, acest aparat se numește RT-PCR și este folosit în laboratorul direcției, de mai mulți ani, pentru depistarea gripei porcine africane și gripei porcine clasice.

„Noi lucrăm, suntem acreditați. Aparatele acestea au fost create pentru oameni, dar adaptate pentru noi. Pot fi folosite și pentru depistarea CODID-19. Trebuie softul puțin modificat. Noi suntem aproape gata. Dar trebuie oamenii, medici, instruiți în biologie moleculară”, a declarant Stratulat.

La rândul său, prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a declarat că acest aparat nu a fost folosit până acum pentru depistarea CODIV-19 întrucât a fost nevoie de mai multe avize.

„Fiecare trebuie să obțină de la superiorul său un acord. Am făcut demersurile de săptămâna trecută, am primit acceptul să facem un protocol. Lipsesc kiturile, dar vin săptămâna aceasta prin DSP”, a declarat Ionescu.

Potrivit acestuia, dacă sunt primite toate avizele, de vineri, acest aparat ar putea fi folosit în lupta cu coronavirusul. Acum, probele care sunt recoltate sunt trimise la Institutul Matei Balș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.