Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Apărătorii legii`, prinși în off-side. Folosesc minori în campania electorală din Timișoara!

stiripesurse.ro
ffgh

Disperarea trebuie să fie mare în tabăra susținătorilor candidatului Dominic Fritz la Primăria Timișoara. De circa o săptămână, fanii useristului asaltează mașinile în trafic, la intersecțiile din oraș, punându-și în pericol viața sau chiar pe cea a șoferilor. Afișează pancarte cu mesaje diverse și bat în geamurile mașinilor pentru a lăsa flyere.

Justițiarii au început să o dea în bară, altfel nu se explică cum astăzi, în campania de la șosea, au apărut și minori. Oare copilul din imagini nu trebuia să fie la școală, fie ea fizică sau virtuală? Reamintim că potrivit legii, folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă. Și Autoritatea Natională pentru Protecția Drepturilor Copilului a interzis folosirea minorilor la alegeri, precum și a imaginii acestora. Potrivit Legii 272/2004, art. 27, privind protectia drepturilor copilului, minorii nu pot fi folosiți sau expuși, de către părinți sau alte persoane în scopul obținerii de avantaje personale.

Cităm din legea privind protecția copilului, pentru orice eventualitate: (4) Copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice.

Plus (10) Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă, din Legea 340/2004, articolul 41.

Sperăm ca autoritățile statului să se sesize pentru a proteja drepturile copilului.

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.