Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aparatul care PREZICE cutremurul cu 4 ore înainte, motiv de SCANDAL între seismologi și Primărie

cutremur seismograf

Ironizat de specialistii in seismologie, viceprimarul Capitalei a prezentat aparatul care ar avertiza un cutremur cu 4 ore inainte de producerea lui. Metoda nu i-a impresionat, insa, deloc pe specialistii de la Institutul de Fizica a Pamantului.

"Nu prezinta nici o incredere si pana acum nu a dat nici un rezultat", spune directorul stiintific al Institutului. Mircea Radulian ii recomanda viceprimarului sa nu dea bani pe asa ceva, iar pe viitor sa-i cheme pe specialistii romani cand are o astfel de initiativa, anunta Stirileprotv.ro.

Iata aparatul care, potrivit viceprimarului capitalei este facut de specialisti rusi si israelieni, ne-ar avertiza cu 4 ore inainte ca se poate produce un cutremur. Viceprimarul Aurelian Badulescu sustine ca ionosfera, partea superioara a atmosferei, ar suferi schimbari inainte de un cutremur, astfel ca romanii ar sti din timp de seism.

"Unii dintre cei mai buni specialisti in avertizare respectiv cei din Israel si cei din Rusia, s-au deplasat, ne-au pus la dispozitie un produs care, spre surprinderea noastra, ne avertizeaza cu 4 ore inainte. Nu am spus ca noi am inventat apa rece, dansii au venit cu ea. Daca acel sistem este fezabil, va fi sistemul care ne va permite sa pregatim populatia pentru astfel de situatii. Vad ca este un tanar acolo care rade. Daca dumneavoastra radeti, radeti in alta parte.”, a spus Aurelian Badulescu, viceprimarul capitalei.

Citeste si: România, ZGÂLȚÂITĂ de un nou CUTREMUR, în această dimineață: Ce magnitudine a avut seismul

Raspunsul a venit din partea lui Matei Sumbasacu de la Asociatia pentru reducerea riscului seismic: "Daca ai avea patru ore inainte, ai avea timp sa-ti faci asigurare la cutremur. Poate ca exista intr-un colt de lume un om de stiinta nebun care inventeaza sisteme care prezic cutremurele, dar consensul la nivelul comunitatii stiintifice normale este ca din pacate nu putem prezice cutremurele"

Directorul stiintific al Institutului National de Fizica a Pamantului, Mircea Radulian a spus clar ca nu merita investitia. "As recomanda sa nu cumpere. Era normal la o astfel de intalnire sa participe si institutul nostru. Metoda nu este de incredere. Ar trebui testata pentru ca nu functioneaza cum vrem noi."

Specialistii romani studiaza asa numitii precursori ai cutremurelor, inclusiv pe cei din ionosfera. Insa, potrivit directorului INFP, in intreaga lume nu a fost gasit pana acum un sistem infailibil. Cu alte cuvinte, cutremurele nu pot fi prevazute. Reprezentantii Institutului solicita ca la viitoarele intalniri cu specialistii israelieni, rusi sau de orice nationalitate sa fie chemati si ei, iar Capitala sa nu dea bani pe acest sistem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.