Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aparatură de ultimă generaţie la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie di Sibiu

tomograf

Consiliul Judeţean (CJ) a dotat Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie cu aparatură de ultimă generaţie, printr-un proiect cu fonduri europene în valoarea totală de 815.315 lei, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Principalele echipamente şi dotări sunt: pletismograf de ultimă generaţie, ecograf Doppler color, aparat vizualizare vene, defibrilator, autoclav, analizor gaze, scaun pentru recoltare sânge, masă hidraulică, aparat secreţii pleurale, centrifugă şi termostat utilizate pentru laboratorul de analize medicale, precum şi lămpi bactericide, maşină profesională de spălat pardoseala, trolii pentru medicaţie, negatoscop, dulapuri depozitare echipamente şi materiale sanitare.

"Dotarea spitalelor aflate în subordinea instituţiei noastre cu aparatură nouă, de ultimă generaţie este un demers pe care l-am realizat constant şi care ne preocupă permanent. Reuşim astfel să creştem calitatea serviciilor medicale şi să îmbunătăţim infrastructura sanitară, iar acest fapt are impact direct asupra locuitorilor din judeţul Sibiu. Pe lângă aparatura modernă de la Ambulatoriul de specialitate din cadrul spitalului TBC, au fost dotate cu echipamente importante, de ultimă generaţie atât Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cât şi Spitalul Clinic de Psihiatrie", a declarat preşedinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Conform datelor statistice, numărul cetăţenilor care apelează la serviciile oferite de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este în continuă creştere. Astfel, dacă în anul 2015 numărul consultaţiilor în Ambulatoriul de specialitate al spitalului a fost de 9167, în anul 2021 numărul acestora a ajuns la 13.547.

"Avem o adresabilitate foarte mare pentru serviciile oferite în ambulatoriul de specialitate al spitalului nostru, mai ales datorită faptului că suntem singura unitate sanitară din judeţ specializată în tratarea bolilor pulmonare. De aceea, pentru noi este prioritară dotarea cu aparatură modernă, care să le ofere medicilor pneumologi posibilitatea de a stabili un diagnostic cât mai rapid şi corect, contribuind astfel la prestarea unui act medical de calitate. Mulţumim echipei de implementare a proiectului pentru că a reuşit să ne ajute să achiziţionăm echipamentele medicale pe care ni le-am propus", a declarat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Cristian Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.